Sturing, ratio of onbewuste?

Geplaatst op 1 oktober 2015 door BUCO. Bookmark permalink

Wanneer we iets willen worden we dan gestuurd door het denken of het onbewuste/gevoel? Stel, je neemt een beslissing om voor jezelf te beginnen in het vakgebied wat je al jaren doet. een eigen bedrijfje heb je altijd al zien zitten. Ja, denk je, het is tijd en als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer. De afgelopen jaren heb je goed gekeken hoe jouw werkgevers het deden en je dacht: Wat zij kunnen, kan ik ook en nog beter, toch?

Je bent ervan overtuigd dat je alle kennis en vaardigheid in huis hebt want dit werk doe je al jaren bij een werkgever, dus hoe moeilijk kan het zijn? En, wat nog belangrijker is, je weet wat je tegen kunt komen op het pad naar je doel en hebt dit van alle kanten bekeken en geëvalueerd. Nu zeg je tegen jezelf: Ja, ik ga het nu doen want ik ben er klaar voor!

Je hebt een ruimte ingericht in je huis, want dat drukt de kosten. Het benodigde gereedschap aangeschaft en een goede laptop. Een lijstje gemaakt van potentiële klanten zodat je die kunt benaderen. Je weet ook al wie je het eerst gaat benaderen en dan kom je in beweging.

Tot dusver gaat alles goed en je belt de eerste van je lijstje en je denkt, dit is een piece of cake, want deze man ken ik en daar heb ik een goede verstandhouding mee. Het gesprek gaat goed alleen d3eze meneer vertelt je dat hij je op dit moment niet nodig heeft. Kom over een half jaar maar eens terug. Op naar de volgende en daar heb je meer geluk, deze wilt direct me je in zee en je denkt: Mooi, kat in het bakkie, dat is gelukt. Alleen aan 1 opdrachtgever heb je niet zoveel, dus op naar de volgende. Op deze manier ga je er een aantal af met wisselend resultaat. Zo verstrijken er een aantal jaren en….het niet zo goed als je zou willen. Sterker nog, je staat op verlies en je weet niet meer wat je moet doen. je denkt: Hoe kan dit? Bij mijn vorige werkgever haalde ik order na order binnen en waarom nu niet meer. Je besluit naar een coach te gaan om te achterhalen waarom dit niet lukt. Wat blijkt nu tot je grote verbazing?

Zolang je veel geld verdient voor een werkgever zegt jouw onbewuste systeem: Dat is oké! Alleen als je dit voor jezelf doet zegt het onbewuste systeem NEE! Rara hoe kan dit? Deze meneer had een onbewuste overtuiging meegekregen van zijn vader: ‘’Als je veel geld verdient maak je misbruik van de mensen en ben je geen goed mens!’ Whow, wat een belemmering! Dit zorgde voor een onbewuste non-verbale houding van deze meneer. Deze onbewuste sturing, waardoor hij onzeker overkwam bij de potentiële opdrachtgevers. Non verbale taal, inclusief sten en intonatie is 93%!! Deze meneer is met de onbewuste belemmering aan de slag gegaan, Heeft zijn angsten dat hij geen goed mens zou zijn losgelaten en een nieuwe overtuiging gecreëerd! Nu krijgt hij voldoende orders binnen en is hij succesvol in datgene wat hij doet.

Altijd denken we, dat als we iets willen doen, dit altijd met de ratio/denken gebeurt. Ja, de ratio is belangrijk en het onbewuste/gevoel moet het met je eens zijn. Als dit niet zo is, dan zitten de ratio en het gevoel niet op 1 lijn en staan we in een spagaat. De ratio wil dan de ene kant op en het gevoel de andere kant en het gevolg is dat je niet krijg wat je wilt. Het is belangrijk dat ze op 1 lijn zitten! Dat ze het met elkaar eens zijn! Dat ze congruent zijn! De belangrijkste sturing komt dus uit het onbewuste!

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie
  - NEI opleiding
  - Coaching met Familieopstellingen
  Voor al deze opleidingen/cursussen, bel of mail voor informatie.

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds