Sleutels tot geluk

Geplaatst op 3 maart 2012 door BUCO. Bookmark permalink

Geluk is belangrijk. Iedereen wil gelukkig zijn, alleen zijn er nog enkele mensen, die niet weten hoe ze dit kunnen doen. Ze geven heel veel en blijven vaak met lege handen achter. Geluk is een gevoel dat vanuit jezelf komt. De mate van jouw geluksgevoel is ook een maatstaf hoe goed jij het, als uniek persoon, het op deze wereld doet. Hierdoor is het dus ook een maatstaf voor de mate van jouw succes. Succes zou je ook kunnen vertalen in: Datgene waar je goed in bent. Wanneer jouw gevoel van geluk, in jouw beleving, niet voldoende scoort, dan zou je je kunnen afvragen wat je daarin belemmert.

Maak gebruik van je talenten
Maak gebruik van jouw eigen natuurlijke talenten en vaardigheden. Ontwikkel ze door te doen wat je echt leuk vindt. Ontwikkel deze natuurlijke vaardigheden en talenten, die je hebt, steeds verder en doe dit door ze te gebruiken voor iets dat groter is dan jezelf. Stel ze in dienst van de missie, die jij jezelf in dit leven hebt gesteld. De grootte van jouw missie is niet belangrijk. Het gaat om betrokkenheid, waardoor je je met je hele hart verder kunt ontwikkelen. De tocht naar jouw geluk vereist dat je op een bepaalde manier heel egoïstisch met jouw eigen ontwikkeling bezig bent. Dit is nodig om het punt te bereiken waardoor je, voor de rest van je leven, heel onbaatzuchtig kunt zijn.

Geluk bepaal je zelf
Deze uitspraak lijkt misschien wat egoïstisch en is dit zeker niet. Geluk is een hele persoonlijke aangelegenheid. Wanneer je aan de rand zit van een langzaam stomende rivier en je kijkt naar de rust in de natuur. Dan kan alleen jij bepalen wat voor gevoel je er aan geeft. Ook de intensiteit van het gevoel wordft alleen door jouzelf bepaald. Dit houdt in dat alleen jij kan bepalen wat geluk voor jou betekent. Hoe dierbaar een ander ook voor je is. Jij bent niet in staat om het gevoel van de ander echt te ervaren. De ander bepaald zelf wat hij/zij voelt en welke waarde eraan wordt gegeven.

Stel jezelf op de eerste plaats
Het wordt vaak als egoïstisch ervaren wanneer je je eigen geluk boven dat van een ander plaatst. Toch is gebleken dat het juist goed is om je eigen geluk zwaarder te laten wegen. Je kan immers niet iets weggeven dat je niet hebt. Wanneer je als ouder gelukkig bent, zal dit geluk immers uitstralen naar jouw kinderen. Wanneer ouders niet gelukkig zijn , zal dit helaas ook op de kinderen uitstralen. Ze zich schuldig voelen wanneer ze wel gelukkig zijn en (onbewust) de overtuiging creëren dat ze niet gelukkig mogen zijn. Lijden en zelfopoffering geven alleen maar spanning en zullen anderen alleen demotiveren. Het is dus belangrijk om jouw eigen leven zo te leven dat je dingen doet die goed voor jou zijn en je gelukkig maken.

Oefening
Hier is een oefening, waarmee je direct met deze ideeën aan de slag kunt. De oefening bestaat maar uit drie simpele stappen.

 1. Ga voor jezelf eens na welke activiteiten, bezigheden je thuis of op je werk heel leuk vindt. Ga dus eens na, wat je heel leuk direct vindt om te doen. Verdeel nu je tijd, activiteiten, bezigheden of werk nu zodanig, dat je meer doet van datgene wat je erg leuk vindt.
 2. Geloof in jezelf en vertrouw op je eigen gevoel. Hierdoor zal je in ieder geval jezelf blij maken met alles wat je doet.
 3. Onderzoek nu eens wat het is in jouw gedrag, in datgene wat je doet, wat anderen blij maakt, waardoor een ander zich gelukkiger gaat voelen. Verander datgene wat je doet en deel je tijd nu zodanig in dat je meer gaat doen waardoor anderen zich blij door gaan voelen.

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie start ovb: 2+3 mei
  - NEI opleiding start 15+16 febr. 2020
  - Coaching met Familieopstellingen start 4+5 april

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds