Krachten om anderen te motiveren

Geplaatst op 12 augustus 2012 door BUCO. Bookmark permalink

Heeft het je wel eens ontbroken aan overtuigingskracht om een ander te kunnen overreden?, of Heb je wel eens de gedachte gehad: “Wat is er nodig om tot hem/haar door te kunnen dringen?” En hoe komt het nu dat het anderen wel lukt om overtuigend te zijn? Wat doen zij anders? Wat is het dat zij wel hebben of doen en dat bij jou nog niet voldoende aanwezig is of nog niet voldoende naar buiten komt? Het geheim schuilt in twee krachten, die hierin een belangrijke rol spelen.

Bepaal wat je precies wilt
Mensen, zowel mannen als vrouwen, die een sterke uitstraling, charisma of aantrekkingskracht hebben bijna allemaal een helder beeld over wie of wat ze zijn, de richting die ze willen gaan en wat ze willen bereiken. Ze hebben een duidelijk beeld voor ogen van wat ze willen en waarom ze dit willen. Ze zijn zich er ook bewust van wat ze moeten doen om te krijgen wat ze willen. Daarnaast hebben ze ook de bereidheid om het nodige te doen om hun doel te bereiken.

Maak je doel helder voor jezelf
Je kunt jouw charisma, jouw persoonlijkheid, jouw uitstraling vergroten en versterken door datgene wat je wilt bereiken, helder voor jezelf nee te zetten. Werk iedere dag, gedisciplineerd te werken aan jouw plannen, jouw doelen. Zeker, hier heb je doorzettingsvermogen voor nodig en je zult, als beloning, bemerken dat er mogelijkheden ontstaat voor deze persoon, die weet wat hij/zij wil. Met andere woorden, hoe duidelijker jij je plannen kunt omschrijven, hoe groter de kans is dat mensen ook andere positieve eigenschappen aan je toe zullen schrijven. Mensen zullen je meer gaan bewonderen, waardoor jouw aantrekkingskracht ook zal toenemen.

Geloof in jezelf
Zelfvertrouwen is ook een belangrijk kenmerk. Mannen en vrouwen met veel charisma, veel uitstraling, hebben een groot vertrouwen in zichzelf en in alles wat ze doen. Ze komen over het algemeen rustig, koel en zelfverzekerd, misschien ook wel een beetje berekenend over,zowel over zichzelf als over wat ze doen. De mate van zelfvertrouwen wordt vaak gemeten aan de lef die iemand heeft. De mate van bereidheid om datgene te doen wat er nodig is om je doel te bereiken.

Het geheim van aantrekkingskracht
Mensen voelen zich vaak aangetrokken door mensen, die van buiten stalen, je een gevoel geven dat ze veel zelfvertrouwen hebben. Het lijkt alsof ze werkelijk staan achter datgene wat ze willen en onwrikbaar zijn in hun geloof dat ze hun doel altijd zullen bereiken.

Veronderstel op voorhand dat het wordt bereikt
Een van de manieren om zelfvertrouwen te tonen is door er op voorhand vanuit te gaan dat andere mensen je van nature accepteren en met je in zee willen gaan. Een voorbeeld: Een van de beste manieren om succesvol contact te maken met andere mensen is door ervan uit te gaan dat andere mensen van nature graag met je om willen gaan en genieten van jouw aanwezigheid. Door deze overtuiging in daden om te zetten komt op anderen over als charismatisch.

Oefening
Hier zijn twee oefeningen die je direct kunt gebruiken:

 1. Zet je gedachten op papier. Werk je gedachten en plannen tot in detail uit en lees ze regelmatig door. Bespreek ze met anderen. Pas je plannen zo nodig aan wanneer je meer en betere informatie krijgt. Wees duidelijk in wat je wilt.
 2. Breng jouw zelfvertrouwen altijd naar buiten. Zelf als je twijfels hebt. Loop, praat, en gedraag je als een echte winnaar. Laat aan de buitenkant altijd zien dat je absoluut overtuigd bent van jezelf en van jouw succes.

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie
  - NEI opleiding
  - Coaching met Familieopstellingen
  Voor al deze opleidingen/cursussen, bel of mail voor informatie.

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds