Hoe komen we aan onze onbewuste sturingen?

Geplaatst op 13 maart 2016 door BUCO. Bookmark permalink

Als een mens geboren wordt heeft hij al een heel arsenaal aan onbewuste informatie bij zich. Ik noem dit ook wel, onze harde schijf.
Stel je maar eens voor:

Er is de conceptie, daar is een mannetje en een vrouwtje verantwoordelijk voor, logisch toch? Je krijgt dus 50% informatie van het mannetje(de vader) mee en 50% informatie van het vrouwtje(de moeder). Je krijgt deze genen van beiden mee. In deze genen zit alle informatie die de ouders bij zich dragen. Dit is niet alleen welke kleur haar je gaat krijgen of welke kleur ogen. Dit is ook alles wat zij beleeft hebben en hoe ze het beleeft hebben. Welke overtuigingen en waardes zij hebben. Positief en negatief. Alleen, de vader en de moeder hebben ook een vader en een moeder, en via jouw ouders krijg je ook 25% van elke grootouder mee. En ook deze grootouders hebben ouders en via deze lijn krijg je 12,5% van ieder mee. En ga zo maar door. Voor het gemak houden we het even bij 7 generaties want dit is voor veel mensen nog een beetje te behappen. Hier zit je al aan een informatie van 284 personen wat je gratis en voor niets meekrijgt.

Dan gaan we de zwangerschapsperiode in. De tijd waar jij uitgroeit van een zaadje en een eitje naar een volwaardig mensje. In deze periode sta je in open verbinding met je moeder en dit betekent, dat als je moeder zich niet goed voelt of verdriet heeft om welke reden dan ook, jij dit ook voelt. In deze periode voel je en hoor je alleen, je kan nog niet rationeel denken en dit op een rijtje zetten. Ook hoe papa en mama met elkaar omgaan, ervaar je. Dit alles wordt in jouw onbewuste opgeslagen of, zo je wilt, erbij gezet op jouw harde schijf.

De geboorte, en al is de geboorte heel makkelijk en snel en zonder complicaties, het is toch een emotievolle gebeurtenis. Zowel voor de baby, de moeder en de vader. Je kunt je dan voorstellen dat als het afwijkt van deze situatie, dus er wel complicaties zijn in welke context dan ook, de emotionele lading vele malen  groter is. Dit betekent dat als het kindje de eerste schreeuw op deze aarde maakt, er al een hele lading informatie in zijn computer staat. Weet je wat het aparte is, hij weet er helemaal niets van. Van de positieve emoties zal hij geen last hebben. Van de negatieve emoties kan hij juist heel veel last hebben. Is dat van te voren te zeggen? Nee, daar komen wij veel later pas achter.

Dan begint het leven op aarde. Een baby hoort, voelt en ziet. Alles wat de baby in de omgeving beleeft wordt ook opgeslagen in het geheugen oftewel op de harde schijf. Hier wordt een connectie gemaakt met alles wat er al is. Naast de vader en moeder, zijn er ook eventuele broertjes of zusjes, oma’s en opa’s, tantes en ooms en nog meer, die een invloed hebben op deze baby. De beste modelleurs zijn kinderen. Zij letten op alles, en niet alleen op wat iemand zegt. Ook wat iemand niet zegt wordt opgevangen. Hier vanuit maakt het kind onbewust de conclusie: O, zo hoor je dat te doen of zo hoor je dus niet te doen. Op een gegeven moment leert het kind ook alle verboden en geboden. Wat het kind wel en ook niet moet doen. Hoe het hoort en ook hoe het niet hoort. Welke beslissing het kind moet nemen en ook niet moet nemen. Wat het mag en ook niet mag. Hoe het kind zich moet gedragen en ook hoe het niet hoort. En zo kunnen we nog even doorgaan. Deze ‘’nieuwe’’ input gaat door tot ongeveer 7 jaar. Met deze informatie op onze harde schijf, gaan we onbewust aan het werk. Tot zover deze info waar onze sturing vandaan komt. Tot de volgende keer!

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie
  - NEI opleiding
  - Coaching met Familieopstellingen
  Voor al deze opleidingen/cursussen, bel of mail voor informatie.

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds