De weg naar motivatie

Geplaatst op 2 september 2013 door BUCO. Bookmark permalink

Iedereen heeft wel wensen, iets dat je graag wilt bereiken, wat je graag zo willen. Het kunnen hele simpele dingen zijn zoals het opruimen van een zolder of berging. Weer beginnen met sporten, om die extra kilo’s weer kwijt te raken of gewoon om je conditie op peil te houden of misschien wel te verbeteren. Misschien gaat het wel om een fotoboek samen te stellen. Het maakt niet uit wat het is. En het kunnen ook grotere dingen zijn, zoals: Kiezen voor een andere baan, omdat je je huidige werk zat bent of te weinig verdient. Weer gaan studeren. Je bindingsangst loslaten en echt een relatie aangaan. Stoppen met de relatie, waarin je je niet gelukkig voelt.

Grote wensen of kleine wensen. Hert maakt niet uit, je zult eens de eerste stap moeten zetten om vooruit te komen en deze eerste stap is vaak nog niet zo makkelijk. Er spelen allerlei dingen in je hoofd en je weet jezelf steeds aan te praten dat het nu nog niet het juiste ogenblik is. Straks, morgen volgende week of later zijn de woorden die ervoor zorgen dat je gerust wordt gesteld en het nu nog niet doet.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd: “Ben ik wel gemotiveerd?”, “Hoe zit het met mijn motivatie?” en  “Is dit wel wat ik echt wil?” Ben je wel congruent met datgene wat je als doel hebt gesteld? Ben je het er voor 100% mee eens dat je dit wilt?

Stel jezelf eens de volgende vragen:

 1. Wie ben ik? Wat vindt ik van mezelf? Wat zeg ik tegen mezelf? Is dit positief of juist negatief?
 2. Wat zijn mijn sterke kanten en waarin ben ik minder goed?
 3. Wie zou ik willen zijn? Wie is het voorbeeld, die ik graag zou zijn? Dit kan ook een combinatie van een aantal personen zijn.
 4. Waarom ben ik hier op deze planeet? Waarom ben ik belangrijk? Wat is mijn missie?
 5. Wat mis ik in mijn leven? Ontspanning, aandacht een goede vriend(in), tijd, liefde?
 6. Waarom wil ik deze wens zo graag? Waarom is dit voor mij zo belangrijk? Wat is het resultaat? Wat bereik ik ermee? Doe ik dit voor mezelf?
 7. Ben ik bang voor de risico’s, die aan mijn keuze zijn verbonden? Ben ik soms bang voor de verantwoordelijkheid, die aan het succes is verbonden? Kan ik verandering omarmen of blijf ik het als een avontuur zien.
 8. Wat heeft ervoor gezorgd dat ik, de besluiten die ik vroeger nam, niet altijd nakwam? Is de belemmering, die hiervoor zorgde, nog steeds in mijn leven aanwezig? Wanneer dit zo is, hoe ga ik er dan deze keer mee om?
 9. Wanneer ik van het juists pad dreig af te gaan,  wat zal ik dan tegen mezelf zeggen, waardoor ik het juiste pad weer zal volgen?
 10. Hoe kan ik ervoor zorgen, dat ik gesteund wordt op mijn pad, naar datgene wat ik graag wil? Zijn hier anderen voor nodig? Zo ja, wie en hoe krijg ik deze mensen achter me?
 11. Wat doe ik nu nog in mijn leven, dat me pijn, verdriet of ongemak geeft?
 12. Welke vorm van vermaak of plezier heb ik nodig, waardoor ik me echt mezelf kan voelen?
 13. Wanneer ik dit heb, ben ik dan gelukkig?

Wanneer het je op dit moment nog aan energie ontbreekt om veranderingen te maken,  stel jezelf deze vragen over een maand nog eens. Leer van je belemmeringen en ga na wat je ermee kunt doen. Ga op zoek naar informatie of laat je informeren, zodat je weet wat te doen om verder te kunnen.

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie
  - NEI opleiding
  - Coaching met Familieopstellingen
  Voor al deze opleidingen/cursussen, bel of mail voor informatie.

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds