Bouwen aan je rotsvaste zelfvertrouwen

Geplaatst op 19 september 2012 door BUCO. Bookmark permalink

Heb jij nog idealen of wensen? Zou je graag nog iets in je leven willen veranderen?  Maak jij je dromen echt waar? Ben jij er 100% zeker van dat je al jouw dromen kunt laten uitkomen? Durf je jouw dromen wel echt uit te laten komen, of doe je liever een stapje achteruit omdat je er van overtuigd bent dat het toch niet zal lukken? Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe anders je leven eruit zal zien wanneer je het rotsvaste vertrouwen in jezelf zou hebben dat je alles, waar je je zinnen op hebt gezet, zal kunnen bereiken?

Focus je op jouw mooiste droom
Stel jezelf eens serieus de volgende vraag: “Welke dromen, ideeën en gedachten durf ik allemaal op te laten komen , wanneer ik zeker weet dat ze altijd uitkomen?” Neem deze vraag nu eens echt in overweging en vraag jezelf eens af wat het verschil is tussen deze gedachte werkelijkheid te laten worden. Veel mensen houden het alleen bij de droom en durven er verder geen gevolg aan te geven. Het blijft dan alleen bij dromen over jouw mooiste verlangens. Als je nu eerlijk bent naar jezelf, wat maakt het dan verschil tussen het allen maar dromen en het verwezenlijken van je droom? Het verschil is de angst om te falen. De angst dat het niet lukt. Een tekort aan vertrouwen in jezelf.

Bepaal wat je echt wilt
Stel je voor dat je een rotsvast vertrouwen in jezelf hebt, geen angst hebt over wat er allemaal mis zou kunnen gaan, waar durf je dan allemaal aan te denken, waar durf je dan allemaal over te dromen? Hoe anders is het wanneer je een rotsvast vertrouwen hebt in jezelf?

Wees trouw aan jezelf
De sleutel, om dit alles te bereiken, ligt in trouw. Trouw zijn aan jezelf, trouw zijn aan al het goede dat in je zit. Leef je leven in overeenstemming met al deze mooie en goede eigenschappen, die je allemaal in je hebt. Leef je leven volgens je allerhoogste waarden en je mooiste dromen. Gun jezelf de tijd om er goed over na te denken wie je nu echt bent, waar je echt in gelooft en wat voor jou echt belangrijk is. Neem de beslissing om altijd eerlijk naar jezelf te zijn en nooit iets te doen, zeggen of voelen dat niet echt bij jou hoort. Wees moedig en accepteer jezelf zoals je echt bent en niet zoals je zou kunnen zijn of zoals anderen zouden willen of denken dat je bent. Over het geheel genomen ben je gewoon een goed en mooi mens.

Maak een plan om dit te bereiken
Eerlijk naar jezelf zijn betekent dat je precies weet wat je wilt en dat je een plan hebt om dit te bereiken. Een blijvend zelfvertrouwen ontstaat wanneer je ervan overtuigd bent dat je alle capaciteiten in je hebt om de weg te gaan van het punt waar je nu staat, tot het punt waar je heen wilt. Jij zit aan het stuur. Jij bepaalt waar je heen gaat. Jij bent de architect van jouw leven.

Maak gebruik van het alsof-principe
Al heb je op dit moment nog geen rotsvast vertrouwen in jezelf, doe dan maar alsof je dit wel hebt. Laat uit je gedrag zien dat het onmogelijk is om je doel niet te halen. Laat zien dat je heel veel zelfvertrouwen hebt. Stel jezelf steeds de vraag: “Wat zal ik allemaal durven dromen, als ik er zeker van ben dat ik deze dromen altijd kan laten uitkomen.” Alles wat je nodig hebt is vertrouwen in jezelf. Zelfvertrouwen is de sleutel om jouw dromen uit te laten komen.

Oefening
Hieronder staan drie oefeningen, die je direct kunt gebruiken:

 1. Geloof in jezelf door de eerste stappen te zetten in de richting van je dromen. Zet gewoon de eerste stap. Doe het!
 2. Stel jezelf de vraag: “Wat zal ik allemaal durven dromen, als ik er zeker van ben dat ik deze dromen altijd kan laten uitkomen.”
 3. Wees trouw aan jezelf. Trouw aan al het goede dat in je zit. Sluit geen compromis.

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 14+15 december 2019:
  - NLP Communicatie is gestart maart 2019
  - NEI opleiding start 15+16 febr. 2020
  - Coaching met Familieopstellingen start 18+19 jan. 2020
  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds