10 Manieren om een beter gevoel over jezelf te hebben

Geplaatst op 27 november 2012 door BUCO. Bookmark permalink

GoedHet leven is kort en sommige dagen zijn beter dan anderen. Op dagen dat het iets minder goed gaat, hebben we vaak de neiging om extra hard tegen onszelf te zijn. Dit is zonde van je tijd, energie en gaat nog meer ten koste van je humeur. Realiseer je daarbij dat je elke dag een nieuwe kans hebt om dingen anders te doen en verbeteringen aan te brengen. Hier zijn een aantal tips om je hierin te ondersteunen.

Blijf doorgaan
Laat je door de veranderingen in het leven niet van streek brengen. Het is belangrijk om te beseffen dat zelfs de meest belemmerende omstandigheden maar tijdelijk zijn. Zorg voor meer duidelijkheid door je doel in de gaten te houden en al je energie te richten op datgene, dat goed voor jou is.

Heb vertrouwen in jezelf
Vertrouw, wat er ook gebeurt, op alle hulpbronnen die je in jezelf hebt. Merk maar eens op  hoe alleen dit vertrouwen je zal sterken. Het antwoord op alle belangrijk vragen licht vaak in jezelf verscholen en je bent slim genoeg om erachter te komen wat dit is. Misschien heb je nog wat geduld hebben voordat dit antwoord naar boven komt. Gun jezelf deze tijd.

Het leven is je vriend
Ga er maar vanuit, het leven het beste met je voor heef en er niet op uit is om je te straffen. Wij, als mensen, zijn heel goed in staat om onszelf van alles te verwijten en onszelf te straffen. Richt je blik eens in een andere richting. Hierdoor kan je de dingen in een ander licht zien waardoor er zich andere mogelijkheden voor je ontvouwen.

Wees je bewust van wat je denkt
Helaas is de communicatie, die je met jezelf voert nooit helemaal positief. Regelmatig zullen er gedachten in je opkomen, die niet altijd functioneel voor je zijn. Wees je bewust van deze beperkende gedachten en stel je open voor ideeën, die weer een positieve bijdrage leveren geven aan jouw leven. Leer deze belemmerende gedachten te herkennen en leer ook te luisteren naar dat verborgen stemmetje, dat gevoel, waardoor je precies weet  waarnaar je moet luisteren of wat je moet doen om je leven weer een positieve draai te geven.

Spreek je interne hulpbronnen aan
Wees je ervan bewust dat je jouw interne hulpbronnen altijd aan kunt spreken en deze zo kunt gebruiken, dat je ze in het belang, van wie dan ook, kunnen laten werken.  Heb vertrouwen in jouw eigen kracht, jouw intelligentie en jouw overlevingstechnieken. Hiermee kan je de hele wereld aan. Je hebt vast wel eens ergere stormen doorstaan.

 Houdt van jezelf
Wanneer je niet wilt, hoef niet de persoon te blijven, die je vandaag bent. Ook ligt de manier hoe jij je leven leidt en de levensweg, die jij volgt, niet vast. Jij kunt zelf bepalen of je dit wilt veranderen. Het enige wat je hoeft te doen is het doorbreken van oude patronen. Het gaat om het veranderen van een strategie, het leren werken met ander gereedschap.  Het is daarbij wel belangrijk dat je ervan overtuigd moet zijn dat je zelf echt wilt veranderen. Begin dan maar eerst met het aanpakken van datgene dat je pijn doet.

Leg de lat niet te hoog
Verlangen kan een krachtig, motiverend, en inspirerend hulpmiddel zijn. Wanneer je iets teveel wilt, kan dit wel eens in een heel pijnlijke ervaring eindigen, of kan de prijs, die je ervoor moet betalen, wel eens heel hoog uitpakken. Jaag het onmogelijke dus niet na en streef niet na wat buiten jouw macht licht. Volg jouw wens en wees je bewust van datgene wat binnen jouw mogelijkheden licht.

Accepteer kritiek als een leerles
Mensen reageren vaak vanuit hun eigen beeld van de wereld, zonder rekening te houden met het beeld van de wereld dat een ander heeft. Ga daarom altijd uit van de positieve intentie, die de ander heeft in diens opmerking aan jou. Alleen door dit in gedachte te houden, kan je de (onprettige) woorden van de kritiek scheiden van de bedoeling, die de ander ermee heeft. Leer van de boodschap en gebruik deze in jouw voordeel. Reageer dan ook altijd vanuit begrip in plaats vanuit emotie op een misplaatste reactie.

Erken dat teleurstelling ook een deel is van het leven
Zelfs de meest succesvolle mensen hebben met teleurstelling te maken. Zij gebruiken deze teleurstelling echter om er iets uit te leren. Zo kan jij er ook mee omgaan. Het gevoel van teleurstelling is niet leuk. Maak dit belemmerende gevoel los van de gebeurtenis. Merk op wat er dan allemaal is te leren en maak gebruik deze leerles. In de rest van jouw leven zal deze les een meerwaarde zijn en de kwaliteit van jouw leven vergroten. 

Ga op een goede manier om met je angsten
Er wordt gezegd dat het overwinnen van je angsten je sterker maakt. Wanneer je nergens angst voor hebt, wordt je roekeloos en onderken je gevaar. Een beetje angst bewaren zal je sterken. Je kunt dan gevaren onderkennen en zal er niet door worden overspoeld. Een beetje angst zorgt voor alertheid en stabiliteit in jouw leven.

Zorg ervoor dat je altijd een goed gevoel over jezelf hebt, ongeacht wat het leven je brengt. Wees je ervan bewust, dat iedere keer dat je wakker wordt, je opnieuw een kans krijgt om dingen te verbeteren of anders te doen. Grijp deze kans.

Reacties van bezoekers

Er zijn nog geen berichten van bezoekers

Comments are closed.

 • Nieuwsflits

  Wij zijn te volgen via Twitter en Facebook.
  Bekijk ook eens onze interessante Blog. Reacties zijn altijd welkom.

  Start cursus/opleiding
  - TR-EMI 2020
  - NLP Communicatie
  - NEI opleiding
  - Coaching met Familieopstellingen
  Voor al deze opleidingen/cursussen, bel of mail voor informatie.

  Uiteraard zijn deze allen geaccrediteerd en/of erkend.

  Info avond of middag voor alles wat u wilt weten.
  Wij plannen regelmatig info middagen of avonden.
  Wij bieden ook de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, zodat
  u onder het genot van een kopje thee of koffie, alles kunt vragen.
  Stuur ons dan wel een mailtje of bel ons.

Abonneer nu

RSS Feeds BUCO RSS feeds